Τη δημιουργία δομής «Σπίτι του Παιδιού» στη Ρόδο πρότεινε η Μίκα Ιατρίδη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

 
Τη δημιουργία δομής «Σπίτι του Παιδιού» στη Ρόδο πρότεινε η Μίκα Ιατρίδη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ολοκληρωμένη πρόταση κατέθεσε η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, για τη δημιουργία δομής «Σπίτι του Παιδιού» στο Πρωτοδικείο της Ρόδου.

Η συγκεκριμένη δομή στόχο έχει τη δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου στις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, φιλικό προς τα παιδιά, όπου προβλέπεται η βιντεοσκόπηση των καταθέσεων  των ανήλικων θυμάτων, τα οποία μιλούν μια μόνο φορά, για μια περίπου ώρα, σε έναν ειδικά εκπαιδευμένο δικανικό ψυχολόγο.

Με αυτόν τον τρόπο αποκλείεται η επαναληψιμότητα των διαδικασιών και η εμπλοκή δεκάδων επαγγελματιών δίχως εκπαίδευση, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επανατραυματισμού των παιδιών και αυξάνουν οι  αξιόπιστες και έγκυρες καταθέσεις.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση, με δεδομένο ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία αντίστοιχων δομών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Έτσι, η Μίκα Ιατρίδη, πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό να μελετηθεί η έκδοση ΦΕΚ για τη δημιουργία της Δομής στη Ρόδο και η αντίστοιχη διαμόρφωση του υπάρχοντος χώρου της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής (ενδεχομένως, με χρηματοδότηση από το Ταμείο ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0).

Στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για στελέχωσή της δομής με ένα παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο ή ψυχολόγο ή ψυχίατρο και έναν κοινωνικό λειτουργό και να υπάρξει μέριμνα για την εκπαίδευσή των στελεχών, προκειμένου να ειδικευτούν.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ευχαρίστησε τη Βουλευτή Δωδεκανήσου για την πρόταση και σημείωσε ότι το Υπουργείο είναι θετικό στη δημιουργία της δομής, τόσο στη Ρόδο, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Τα παιδιά είναι η ζωή μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ειδικά σε περιπτώσεις ανήλικων θυμάτων, ώστε αυτά να προστατεύονται και να αντιμετωπίζονται με την απαραίτητη εξειδίκευση. Χαίρομαι, γιατί ο κ. Τσιάρας έδειξε άμεσα το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία της δομής «Σπίτι του Παιδιού» και στη Ρόδο».