Μίκα Ιατρίδη: «Πραγματικότητα η νέα δομή ψυχικής υγείας στη Ρόδο, ανάγκη να δοθούν γενναία κίνητρα, ώστε να έρθουν γιατροί στα νησιά μας».


 «Με 1,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε και έγινε πραγματικότητα η δημιουργία νέας δομής ψυχικής υγείας και οικοτροφείου στο Ρόδο, ύστερα από αντίστοιχες προτάσεις μου προς την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη» τόνισε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στη Βουλή, σε συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια.

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση στο τομέα της ψυχικής υγείας, σημειώνοντας ότι έχουν δοθεί 54 άδειες λειτουργίας για δομές, μεταξύ αυτών και στη Ρόδο, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο «ενισχύονται οι δομές ψυχικής υγείας στα Δωδεκάνησα και, αναμφίβολα, διευκολύνονται οι οικογένειες των συνανθρώπων μας που χρειάζονται εξειδικευμένη βοήθεια».

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι παρά τις συνεχείς προκηρύξεις θέσεων ιατρών από την Κυβέρνηση, υπάρχει δυσκολία στο να έρθουν γιατροί και νοσηλευτές στα Δωδεκάνησα. Για αυτό το λόγο επεσήμανε ότι «πρέπει να δώσουμε περαιτέρω κίνητρα, γενναία κίνητρα, σε γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να έρθουν και να στελεχώσουν τα νοσοκομεία και τις δομές των νησιών μας».

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως το γεγονός ότι η Κάλυμνος χρειάζεται ενίσχυση με δυο καρδιολόγους, το ΕΚΑΒ επίσης χρειάζεται ενίσχυση, ειδικά στη νότια Ρόδο, το νοσοκομείο της Ρόδου χρειάζεται γιατρούς έξι ειδικοτήτων, ενώ, σημείωσε, ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στις άλλες δομές υγείας των νησιών μας, στην Κω, τη Λέρο και αλλού.

Η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στη σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το dentist pass, δηλαδή την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών 6 έως 12 ετών και την αντίστοιχη οικονομική ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Τέλος, η Βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό, η κινητικότητα του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού των φορέων του Υπουργείου Υγείας που προβλέπεται σε ρύθμιση του νομοσχεδίου, στο άρθρο 8, να συμπεριλάβει και το διοικητικό προσωπικό.