Μίκα Ιατρίδη: «Οι συμπατριώτες μου στην Κω βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και το υψηλό ηθικό τους είναι δίδαγμα για όλους μας!»


Μίκα Ιατρίδη: «Οι συμπατριώτες μου στην Κω βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και το υψηλό ηθικό τους είναι δίδαγμα για όλους μας!»

«Οι συμπατριώτες μου στην Κω βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και το υψηλό ηθικό τους είναι δίδαγμα για όλους μας», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο νησί, για τις εκδηλώσεις για την 72η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δήμαρχο της Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά, να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, κ.κ. Ναθαναήλ και να κάνει συνάντηση εργασίας στο Νοσοκομείο της Κω, με το Διοικητή, κ. Σταμάτη Βασιλειάδη και τον Έπαρχο, κ. Γιάννη Καμπανή.

Στη συνάντηση εργασίας αξιολογήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κω, κυρίως λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος αλλά και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της ετοιμότητας και της διάθεσης του κατάλληλου εξοπλισμού για την ενδεχόμενη αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού. Τέλος, τέθηκε και το ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ.

Η Μίκα Ιατρίδη συνομίλησε ακόμα με πολλούς συμπατριώτες της, αφού παρευρέθηκε σε πολλούς οικισμούς της πόλης, για τα θέματα που αφορούν τους ίδιους και το νησί, με κυριότερο το μεταναστευτικό, την κατάσταση με την προκλητική πολιτική της Τουρκίας, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν, με δεδομένο ότι η Κως παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Με την αναχώρηση της από την Κω, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Η εθνική ομοψυχία εδώ στην Κω είναι αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη. Οι συμπατριώτες μου παραμένουν ακλόνητοι στον τόπο τους και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί από τις συνομιλίες που είχα μαζί τους διαπίστωσα ότι, παρά τις δυσκολίες, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην εθνική πολιτική της Κυβέρνησης. Βέβαια, δεν σταματάμε εδώ. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, στηρίζουμε και ενισχύουμε την Κω με σχεδιασμό δράσεων και μέτρων που ενισχύουν τη θέση της στον τουρισμό και οδηγούν στην επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει».