Η κυβέρνηση είναι εδώ! Είμαστε όλοι εδώ!

Είμαστε όλοι εδώ!

Η κυβέρνηση είναι εδώ!

Και είναι εδώ, άμεσα, έγκαιρα και με τόλμη μπροστά στην δυσκολότερη κατάσταση που γνώρισε ποτέ η πατρίδα μας, μπροστά σε ένα ανεξέλεγκτο παγκόσμιο γεγονός.

Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Έγκαιρα- και με σεβασμό στις προτροπές των επιστημόνων και των ειδικών- ελήφθησαν μέτρα που στοχεύουν στο δραστικό περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.


Ο πρωθυπουργός συντονίζει μια τιτάνια προσπάθεια, με την δημόσια διοίκηση να λειτουργεί υπεύθυνα, το δημόσιο σύστημα υγείας να ενισχύεται και με την αυταπάρνηση των ανθρώπων του να διασφαλίζει την υγεία όλων μας.


Τα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται είναι για το μακροπρόθεσμο καλό όλων μας και σταθμίζονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και την επείγουσα κατάσταση.


Δεύτερο μέλημα της κυβέρνησης είναι η οικονομία. Οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία αφορούν το σύνολο της εθνικής μας οικονομίας και σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας: εργαζόμενοι, αυταπασχολούμενοι, επιχειρηματίες, θα νιώσουν το δίχτυ προστασίας που απλώνει το Κράτος μετά από τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις, τις επιδοτήσεις, τις αναστολές φορολογικών και άλλων οφειλών, ώστε να μην περιοριστούν πολύ εισοδήματα, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη.


Και δεν θα σταματήσουμε εδώ. Επεξεργαζόμαστε όλα τα δεδομένα και όλες τις επιπτώσεις για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ξανά και όσες φορές χρειαστεί.


Καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Η ηγεσία του τόπου, με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης για όλους τους Έλληνες, καλεί τους φορείς της οικονομίας να πράξουν τα δέοντα, ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανασφάλεια στους εργαζόμενους και στον κόσμο των επιχειρήσεων.


Με πίστη, δύναμη και συνειδητοποίηση της κρισιμότητας των στιγμών, ενωμένοι όπως τώρα, θα τα καταφέρουμε!


Γι’ αυτό και καλούμαστε ως κοινωνία να λειτουργήσουμε με αίσθημα υψηλής ατομικής και συλλογικής ευθύνης.


Γι’ αυτό, κρατάμε ζωντανή την επικοινωνία μας, έστω και από απόσταση.


Για να συνεχίσουμε να έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους που αγαπάμε.


Για να ξαναχτίσουμε, όσα, για λίγο, ο ιός θέτει σε αμφισβήτηση.


Μένουμε ψύχραιμοι.


Μένουμε σταθεροί στις επάλξεις.


''Μένουμε Σπίτι''!