Παρέμβαση Μίκας Ιατρίδη για τους αλιείς στο Υπουργείο Οικονομικών.



Παρέμβαση Μίκας Ιατρίδη για τους αλιείς στο Υπουργείο Οικονομικών.

Παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών έκανε η Μίκα Ιατρίδη για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού στους αλιείς.

Στην επικοινωνία της με το Υπουργείο, που έγινε την Τετάρτη 18 Μαρτίου, η βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού ενημέρωσε και για τις επιστολές που είχε λάβει από τους φορείς των αλιέων, ζήτησε τη λήψη μέτρων για τη στήριξη και την ενίσχυση του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, με δεδομένο ότι υπάρχει κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για όλα τα αλιεύματα, γεγονός που επηρεάζει όλους τους αλιείς και ιδιαίτερα αυτούς της παράκτιας αλιείας.

Με την παρέμβαση της στο Υπουργείο Οικονομικών η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρώτο, και σημαντικότερο, στο ζήτημα της υγείας του πληθυσμού και της καλύτερης δυνατής λειτουργίας του υγειονομικού μας συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες μας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Δεύτερον, ήδη έχει ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, μέτρα που αναμένεται να εξειδικευτούν περαιτέρω στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Για αυτό το λόγο, είχα επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε σε επόμενο σχεδιασμό του Υπουργείου να περιληφθούν μέτρα στήριξης και για τους αλιείς.


Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και είναι προφανές ότι νέα ζητήματα θα προκύπτουν, όσο η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Είμαστε ενωμένοι και σε ετοιμότητα. Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».