Με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Στουρνάρα, συναντήθηκε η Μίκα Ιατρίδη: «Δουλεύουμε ακατάπαυστα για να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου!» Συνάντηση με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννη Στουρνάρα είχε η Μίκα Ιατρίδη, στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων της για τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, τον οποίο και ενημέρωσε για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της εταιρείας εκκαθάρισης, κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στην οποία η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από δανειολήπτες, η εταιρεία ασκεί υπέρμετρες, και σε ορισμένες περιπτώσεις ασφυκτικές, πιέσεις κάτι το οποίο θα πρέπει να ελεγχθεί.  

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:  

«Ανέφερα στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την τραγική κατάσταση και πίεση στην οποία βρίσκονται οι δανειολήπτες που εμπιστεύθηκαν τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Ανέφερα ότι δεν είναι δυνατόν όσοι εμπιστεύθηκαν τη Συνεταιριστική Τράπεζα να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, είτε είναι επιχειρήσεις, ή νοικοκυριά.

Επεσήμανα, ακόμα, ότι σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην κοινωνική και οικονομική συνοχή της ακριτικής περιοχής μας και ότι το τελευταίο που χρειάζεται είναι να τεθεί σε κίνδυνο η πρόοδος και η ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.

Κατέθεσα τις προτάσεις των φορέων του νομού μας, ώστε να αντιμετωπίζονται οι δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, όπως και οι δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών.

Το ζήτημα χρειάζεται ειδικό χειρισμό και νομοθετική επεξεργασία, για την οποία θα υπάρξει η αρωγή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Πιστεύω ότι με τον απαραίτητο συντονισμό ενεργειών όλων των φορέων, των βουλευτών και των άλλων νομών, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τις συνεταιριστικές τράπεζες, και του Υπουργείου Οικονομικών, είναι εφικτό να δοθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, για την οποία δουλεύουμε ακατάπαυστα.

Για αυτό το λόγο θα συναντηθώ άμεσα και με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζαββό».