Παρέμβαση Μίκας Ιατρίδη στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Τσακίρη για την προώθηση των έργων του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου επισκέφτηκε η Μίκα Ιατρίδη, όπου αντάλλαξε ευχές και μίλησε με τα στελέχη του και τον νέο Πρόεδρο του Ταμείου, κ. Βασίλη Παπαοικονόμου για τις προοπτικές που ανοίγονται για τα λιμάνια ευθύνης του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Τσακίρη και τον ενημέρωσε για σειρά λιμενικών έργων που έχουν προγραμματιστεί από το Λιμενικό Ταμείο, ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, ενώ είχε και επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Πλακιωτάκη για το ίδιο θέμα.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται η κατασκευή προβλήτα ημερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου, ο εξοπλισμός και βελτίωση των κρηπιδωμάτων Ακαντιάς Ρόδου, η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στην Τήλο, η κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο της Σύμης, η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Λευκό Μεσοχωρίου Καρπάθου και ο εξοπλισμός και η βελτίωση των κρηπιδωμάτων του τουριστικού λιμένα Ρόδου.

Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι η βελτίωση των λιμανιών είναι απαραίτητη για τη συνολική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών των Δωδεκανήσων και ότι η ανάπτυξη τους αποτελεί βασική στρατηγική για την Κυβέρνηση, όπως είχε αναφέρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε γίνει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, έναν μόλις μήνα μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των στελεχών του Λιμενικού Ταμείου στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών είναι καθοριστικός, τόνισε η Βουλευτής Δωδεκανήσου.