Μίκα Ιατρίδη: «Να δοθεί λύση στα δάνεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου». Παρέμβαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.  VIDEO Παρέμβαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.


«Την ανάγκη να δοθεί ουσιαστική και βιώσιμη λύση για τα δάνεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη σε ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε, μεταξύ άλλων,  ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έχει από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, αλλά και από τραπεζικά στελέχη στη Ρόδο και λοιπούς φορείς, η εταιρία εκκαθάρισης πιέζει τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, με όρους αποπληρωμής και διακανονισμού, πολύ πιο δυσμενείς από αυτούς που προβλέπονται για τις συστημικές τράπεζες.

Η Μίκα Ιατρίδη κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών να δει το ζήτημα σε συνεργασία με την Τράπεζα Ελλάδος, ώστε, όπως αναφέρει και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο Πρόεδρος του, κ. Πάππου, να δοθεί λύση κατά τρόπο που να μην θέσει σε κίνδυνο την τοπική οικονομία της Δωδεκανήσου, αλλά και τον κοινωνικό ιστό των νησιών».