Για την ενίσχυση των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ και την περαιτέρω υγειονομική θωράκιση των νησιών, στην οποία στοχεύει η Κυβέρνηση, συζήτησε η Μίκα Ιατρίδη με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020


Για την ενίσχυση των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ και την περαιτέρω υγειονομική θωράκιση των νησιών, στην οποία στοχεύει η Κυβέρνηση, συζήτησε η Μίκα Ιατρίδη με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ενόψει και της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου.

 

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι οι ακριτικές νησιωτικές περιοχές θα χρειαστούν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη, σε σχέση με τον κορωνοϊό, και ειδική μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί και για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συνολική ενίσχυση του συστήματος υγείας της χώρας, στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση, με την ουσιαστική αύξηση των κλινών σε ΜΕΘ κατά σχεδόν 50%, τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να δώσει τα συγχαρητήρια της για την ουσιαστική ανταπόκριση του ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τα πολύ καλά αποτελέσματα στον περιορισμό της.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ενημέρωσε τη Μίκα Ιατρίδη ότι ο Οργανισμός στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των Κινητών Ομάδων για τα νησιά με την κατάλληλη στελέχωσή τους, η οποία είναι σε εξέλιξη και αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνεργασία του Οργανισμού με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» η οποία αναλαμβάνει με τα φουσκωτά σκάφη της να μεταφέρει κλιμάκια του ΕΟΔΥ για ελέγχους στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.