Ενίσχυση των εποχικά εργαζόμενων με αποζημίωση ειδικού σκοπού – Ενίσχυση και των εργαζόμενων που δεν δικαιούνται πρόσληψη – Πρόταση για προσωρινή λύση στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρόδου με αναισθησιολόγους, μέχρι την οριστική πρόσληψη τους. Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.







 Παρασκευή, 30 Μαΐου 2020



«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ψυχραιμία, σοβαρότητα και ρεαλισμό αντιμετωπίζει μια κατάσταση που όμοιά της δεν έχει ζήσει κανείς στο παρελθόν», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνουν τα μέτρα που είχαν ληφθεί τον Απρίλιο και το Μάιο, αλλά και για τα νέα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.  


Στην ομιλία της, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι με τις προβλέψεις των άρθρων 2, 3 και 8 της τροπολογίας 329/61, προβλέπονται σημαντικές ρυθμίσεις, όπως η παράταση των επιταγών των επιχειρήσεων τουρισμού, σύμφωνα με τους ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στην τροπολογία, κατά δύο μήνες, η ενίσχυση των εποχικά εργαζόμενων, στους οποίους υπάγονται και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, όπως είχε ζητήσει η Μίκα Ιατρίδη, καθώς και η ενίσχυση των εργαζόμενων που δεν δικαιούνται πρόσληψη. Προβλέπονται ακόμα ρυθμίσεις και για τις επιχειρήσεις των οποίων ο ΚΑΔ δεν περιλαμβάνεται στην εν λόγω τροπολογία.


Τόνισε, ακόμα, ότι στα όμορα προς τον αιγιαλό και την παραλία ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, διαμερίσματα, που λειτουργούν νόμιμα, παραχωρείται το δικαίωμα απλής χρήσης χωρίς δημοπρασία, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες και των συγκεκριμένων τουριστικών επιχειρήσεων και ζήτησε η παραχωρούμενη έκταση να επεκταθεί στα 500 τμ, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι το γεγονός ότι μιλάμε για τουρισμό οφείλεται στο ότι η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της, έχει κάνει τη χώρα μας ασφαλή προορισμό και της προσδίδει κατά αυτόν τον τρόπο ασύγκριτο στρατηγικό πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα μέτρα θωράκισης των νησιών όπως οι επιπλέον επτακόσιες περίπου προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά, περισσότερα διαγνωστικά τεστ και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.


Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στην ανάγκη για ακόμα περισσότερη ενίσχυση των δομών υγείας στα Δωδεκάνησα και ζήτησε να τοποθετηθούν προσωρινά αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο Ρόδου από άλλα νοσοκομεία, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την οριστική πρόσληψή τους, που είναι σε εξέλιξη.


Και η Μίκα Ιατρίδη κατέληξε: « Η Κυβέρνηση δίνει μια πολυεπίπεδη μάχη, με προσήλωση και εγρήγορση. Σε αυτή τη μάχη έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και των Ελληνίδων και είναι χρέος μας να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό και προχωράμε δυναμικά, με αποφασιστικότητα και προσήλωση στον βασικό μας στόχο. Κανείς να μη μείνει πίσω και όλες και όλοι μαζί να φέρουμε τις ζωές μας και την οικονομία σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι αυτές ήταν πριν την πανδημία. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε».