Έγκριση 1,85 εκατομμυρίων ευρώ για το τοπικό πρόγραμμα Leader στα Δωδεκάνησα, έπειτα και από τη συνάντηση της Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.Ρόδος, 1 Ιουλίου 2020


Εγκρίθηκε το επιπλέον ποσό των περίπου 1,85 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μπορούν πλέον να ενταχθούν και τα 42 επενδυτικά σχέδια που αξιολογήθηκαν θετικά στο πρόγραμμα LEADERCLLD της Δωδεκανήσου.

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Μίκα Ιατρίδη είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, στα τέλη Μαΐου και είχε ζητήσει την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος για τα Δωδεκάνησα, ύστερα από την ενημέρωση που είχε από την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., τονίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών των νησιών και την αειφόρο ανάπτυξή τους.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα με σειρά και φορολογικών μέτρων, όπως η επικείμενη αναστολή για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της εφαρμογής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019.

Για την εξέλιξη αυτή, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε σχετικά:

«Η έγκριση των επιπλέον 1,85 εκατ. ευρώ για το τοπικό πρόγραμμα Leader Δωδεκανήσου οδηγεί σε ανάπτυξη τα Δωδεκάνησα μας, αφού πλέον μπορούν να ενταχθούν σε αυτό όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν αξιολογηθεί θετικά.

Η συνεργασία με τους φορείς οδηγεί σε αποτελέσματα και η απόφαση του Υπουργού, Μάκη Βορίδη, ύστερα από τη συνάντηση που είχαμε, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενισχύουν και στηρίζουν τις επενδυτικές προσπάθειες των νησιωτών, εξασφαλίζουν συνθήκες ανάπτυξης για όλα τα νησιά μας».