Yachting, Λιμενικό Έργο Φοινίκι Καρπάθου, ΑΕΝ Καλύμνου και ακτοπλοϊκά ζητήματα Δωδεκανήσων, στη συνάντηση της Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη



Τα ζητήματα του yachting, το λιμενικό έργο κατασκευής ράμπας αλιευτικών σκαφών στο Φοινίκι Καρπάθου, την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της ΑΕΝ Καλύμνου και τα ακτοπλοϊκά θέματα των Δωδεκανήσων, συζήτησε σήμερα εκτενώς η Μίκα Ιατρίδη με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Για το yachting, η βουλευτής Δωδεκανήσου παρέθεσε και τις επιστολές των Δωδεκανήσιων επιχειρηματιών του θαλάσσιου τουρισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται οι προβληματισμοί και οι προτάσεις τους, ειδικά σε σχέση με τους κατάπλους πλοίων αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια από το εξωτερικό. Ο Υπουργός ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνεννόηση, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις, στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης και πάντοτε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών από το Υπουργείο Υγείας, και να λειτουργήσει απρόσκοπτα ο κλάδος του yachting.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στη νέα νομοθετική παρέμβαση, που θα κατατεθεί στη Βουλή, του Υπουργείου Ναυτιλίας σε σχέση με τη νησιωτική πολιτική, η οποία και θα διευκολύνει τις χρηματοδοτήσεις των λιμενικών έργων. Σημειώνεται ότι πάγιος στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύει με αποφασιστικότητα τα λιμενικά έργα στα Δωδεκάνησα, όπως για παράδειγμα συνέβη, πριν λίγους μήνες, με το έργο «Λιμένας Καμείρου Σκάλας Ρόδου» ύψους 9.150.000 ευρώ, ύστερα και από τις συνεχείς παρεμβάσεις της βουλευτού Δωδεκανήσου.

 Για την ΑΕΝ Καλύμνου η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην αναβάθμισή της και θα συνεχίσει να το κάνει, ενώ τα ακτοπλοϊκά ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων το θέμα της τιμολόγησης των εισιτηρίων για τη Σύμη, που έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος του νησιού, αλλά και ζητήματα σε σχέση με τον καθορισμό των δρομολογίων, είναι θέματα που μελετώνται από το Υπουργείο Ναυτιλίας.