«Με συστηματική δουλειά, η Κυβέρνηση μας εξασφάλισε 70 δισ. ευρώ, με σχέδιο και υπευθυνότητα εργαζόμαστε για την ανάκαμψη της οικονομίας μας!» Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στην Επιτροπή Οικονομικών.






Αθήνα, 21 Ιουλίου 2020


«Ύστερα από πέντε ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων η χώρα μας συμμετείχε ενεργά και αποφασιστικά, η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες δίνει μια νέα πνοή, μια νέα αφετηρία για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου», τόνισε η βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κ.Ο. Μίκα Ιατρίδη, σε ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών στη Βουλή.

Η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε στο σημαντικό αποτέλεσμα που είχε η ιστορική συμφωνία των Βρυξελλών, σημειώνοντας ότι  «ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το οικονομικό επιτελείο εξασφάλισαν για τη χώρα μας ένα πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ συνολικά, ένα μέγεθος πρωτοφανές».

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι είναι μοναδική ευκαιρία το χρηματοδοτικό αυτό πακέτο να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο ανάπτυξης και προόδου για όλους τους Έλληνες πολίτες και ειδικά για τη νησιωτική Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, τα οποία, περισσότερο από ποτέ χρειάζονται τη στήριξη και το σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό».

Η συστηματική δουλειά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η επαναφορά της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές, η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί διεθνές παράδειγμα, οδήγησε σε μια ακόμα θετική απόφαση για τη χώρα μας, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη.