Ψηφίστηκε από τη Βουλή η ρύθμιση ανάσα για τις εποχικές επιχειρήσεις και τις επιταγές. Μίκα Ιατρίδη: «Είμαστε δίπλα στην τοπική μας κοινωνία, δουλεύουμε με ακόμα περισσότερη θέληση, για τους συμπατριώτες μας, για τα νησιά μας!»



Ρόδος, 1 Ιουλίου 2020

Ψηφίστηκε και από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση ανάσα για τις εποχικές επιχειρήσεις και τις επιταγές. Το νομοσχέδιο θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ εντός των επόμενων ημερών.

 Η εξέλιξη αυτή είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ.


Σκυλακάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, στην οποία είχε κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις της Μίκας Ιατρίδη και ειδικά στην πρόταση της για τον προσδιορισμό των εποχικών επιχειρήσεων με βάση το τζίρο τους και όχι μόνο τους ΚΑΔ.

 Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε τα εξής:

 «Είμαστε δίπλα στην τοπική μας κοινωνία σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

 Η ρύθμιση για τον προσδιορισμό των εποχικών επιχειρήσεων με βάση το τζίρο τους και η ένταξη τους στη ρύθμιση για τις επιταγές, με την οποία για 75 ημέρες δεν θα εμφανίζονται στον «Τειρεσία», είναι μια ρύθμιση ανάσα για τις επιχειρήσεις μας, μια ρύθμιση που θα τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Έχω πει πολλές φορές ότι οι συνθήκες που ζούμε είναι δυναμικές. Μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους συμπατριώτες μας, μελετάμε τις καταστάσεις, προτείνουμε και προωθούμε λύσεις για τα Δωδεκάνησα μας.

Όλοι μαζί, είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε».