Την ενίσχυση των ΚΤΕΛ Δωδεκανήσου και των εργαζομένων τους, ζήτησαν η Μίκα Ιατρίδη και οι Πρόεδροι Ρόδου, Κω και Καρπάθου, από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

      

 

 Αθήνα, 14 Ιουλίου 2020


Η βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κ.Ο. είχε συνάντηση σήμερα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, στην οποία παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι των ΚΤΕΛ Ρόδου, Κω και Καρπάθου, Σάββας Κώστας, Σωτήρης Μαραγκός και Γιώργος Βασιλαράκης.

Η Μίκα Ιατρίδη και οι Πρόεδροι ζήτησαν την οικονομική ενίσχυση των ΚΤΕΛ Δωδεκανήσου για την αντικατάσταση του στόλου, και αναφέρθηκαν, κυρίως, στα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε αυτά και τα οποία έχουν προκύψει λόγω της μεγάλης πτώσης του μεταφορικού έργου και της πτώσης του τζίρου κατά 80%, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι η αναστολή των συμβάσεων εργασίας να καλύψει και τους εποχικούς εργαζομένους στις πληττόμενες ΚΤΕΛ ΑΕ (με δραστηριότητα την χερσαία μεταφορά επιβατών) οι οποίοι εργάζονται κατά την θερινή περίοδο και δικαιούνται την επαναπρόσληψη τους, δίνοντας τους έτσι το δικαίωμα να τεθούν και αυτοί σε αναστολή όπως οι εργαζόμενοι των τουριστικών λεωφορείων κατά το χρονικό διάστημα από 01/06/2020 έως και 30/09/2020 και να δοθεί παράταση και στην αναστολή της σύμβασης εργασίας των μόνιμων εργαζομένων στα ΚΤΕΛ έως 30/9/2020, αντί 31/7/2020.


Για τα ζητήματα των ΚΤΕΛ και των εργαζομένων τους θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.