Τριήμερη επίσκεψη της Μίκας Ιατρίδη στην Κάλυμνο και την Τέλενδο: «Όλοι μαζί, εργαζόμαστε συστηματικά για τα νησιά μας! Καλή Παναγιά σε όλες και όλους!»


Αθήνα, 14 Αυγούστου 2020


Τριήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο και την Τέλενδο πραγματοποίησε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, στο πλαίσιο των συνεχών περιοδειών της στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η Μίκα Ιατρίδη είχε συναντήσεις στο Επαρχείο με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελλή για θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου και στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, όπου συζητήθηκε η πορεία της ίδρυσης και λειτουργίας Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου. Για το θέμα αυτό, θα υπάρξει και συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.  Μετά τις συναντήσεις, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει, τόσο με τον Έπαρχο, όσο και με το Δήμαρχο, για την προώθηση των θεμάτων της Καλύμνου.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε και συνάντηση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Το Βουβάλειο» με το Διοικητή του, κ. Γιώργο Λαζαρίδη, τα μέλη του ΔΣ, κα Ευαγγελία Μπιλήρη και κ. Φίλιππο Ολυμπίτη και τον Έπαρχο, κ. Μουσελλή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης των δομών υγείας, λόγω της πανδημίας και η πολύ καλή ανταπόκριση του νοσοκομείου στο ζήτημα του κορωνοϊού, ενώ σημειώθηκε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης τεσσάρων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη ανακοινώσει προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους φορείς του, ενώ αναμένονται και νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα της υγείας και στη νησιωτική Ελλάδα.

Η Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε και με τον Προέδρο της Ένωσης Καλύμνιων Αττικής κ. Δημήτρη Καλικάτζαρο και το μέλος της Ένωσης, κα Μαρία Ζερβού και τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Ένωσης των Καλύμνιων Αμερικής στο Οχάιο, κ.κ. Νίκο Καλούρη και Μανώλη Τρικοίλη αντίστοιχα. Ση συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τρόποι με τους οποίους οι ομογενείς μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα και τα εθνικά της θέματα, καθώς και θέματα της Ένωσης Καλύμνιων Αττικής.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε ακόμα την ευκαιρία να βρεθεί με συμπατριώτες της και να γιορτάσει μαζί τους την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Παναγίας. Με την αναχώρηση της, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε:

«Εύχομαι σε όλες και όλους, καλή Παναγιά! Η Μητέρα όλων μας να δίνει τη χάρη της, την αγάπη της και να μας προστατεύει όλους.

«Η χώρα μας είναι ισχυρή, γιατί από εδώ, από τα νησιά μας και την Κάλυμνο, ξεκινά η Ελλάδα μας. Οι Δωδεκανήσιοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζούμε με την προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς.

Δεν μας επηρεάζει, δεν μας φοβίζει.  Είμαστε εδώ δυνατοί, είμαστε εδώ πιστοί στη γη των προγόνων μας!