Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση λύνει τα διαδικαστικά ζητήματα και το προσεχές διάστημα θα καταβληθεί η μισθοδοσία των εποχικών αρχαιοφυλάκων».


 

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί με νομοθετική διάταξη δίνουν λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με την καταβολή της μισθοδοσίας των εποχικών αρχαιοφυλάκων.

Τα προβλήματα αυτά είχαν παρατηρηθεί τόσο στις ΓΔΟΥ Υπουργείων, όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες των Υπουργείων (συμπεριλαμβανομένων των Δικαστηρίων, εφορειών αρχαιοτήτων κ.λπ), όπου εσφαλμένα μεταφέρθηκαν πιστώσεις με επιτροπικά εντάλματα για τις ανωτέρω κατηγορίες δαπανών, καταστρατηγώντας με αυτόν τον τρόπο τις διατάξεις περί επιτελικού κράτους.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η Μίκα Ιατρίδη είχε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Έτσι, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» που κατατέθηκε και αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στο άρθρο 269 δίνεται λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πληρωμή δαπανών σταθερού, διαρκούς ή περιοδικού χαρακτήρα, κατά το έτος 2020.


Με την ψήφιση του νομοσχεδίου κατά το προσεχές διάστημα, θα αντιμετωπιστούν τα διαδικαστικά ζητήματα και θα καταβληθεί η μισθοδοσία των εποχικών αρχαιοφυλάκων.