Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση της Μίκας Ιατρίδη στην Επιτροπή Περιφερειών, η οποία θα περιληφθεί σε ειδική έκδοση της Επιτροπής.



Η εισήγηση της Μίκας Ιατρίδη στην Επιτροπή Περιφερειών με τίτλο «Η ψηφιακή επανάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους και στην εκπαίδευση, ως επιταχυντής εξελίξεων στην ανάπτυξη των Περιφερειών», εγκρίθηκε με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα περιληφθεί σε ειδική έκδοση της Επιτροπής.

Έτσι, εκτός από τους βουλευτές της Ν.Δ., την εισήγηση ενέκριναν και οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, εκτός από το ΚΚΕ, το οποίο καταψήφισε όλες τις εισηγήσεις.

Στην ομιλία της στην Επιτροπή, η βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε ότι τα ζητήματα των Περιφερειών πρέπει να αντιμετωπίζονται σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι ως «στέλεχος και βουλευτής της Ν.Δ. πιστεύω διαχρονικά στην αξία της σύνθεσης και όχι της διαίρεσης, στην αξία της πρόσθεσης και λιγότερο της αφαίρεσης για αυτό και ενσωματώθηκαν στην αρχική εισήγηση για την ψηφιακή επανάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους και στην εκπαίδευση και οι  επιγραμματικές προτάσεις των συναδέλφων της αντιπολίτευσης, αν και η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, είχαν αναφερθεί, έστω και με διαφορετικές διατυπώσεις».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επανέλαβε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι καθοριστικός για τις Περιφέρειες της Ελλάδας, ειδικά τις νησιωτικές και τις ορεινές, οι οποίες απέχουν γεωγραφικά από το διοικητικό κέντρο της χώρας και η πρόσβαση των πολιτών στις κρατικές υπηρεσίες καθίσταται, σε αρκετές περιπτώσεις, δύσκολη.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., ανέφερε η βουλευτής, έχει δείξει και στην πράξη τη δέσμευση της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς. Είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση, και από την τωρινή κυβέρνηση και από τις προηγούμενες, και θα γίνουν ακόμα περισσότερα.

Ωστόσο, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, πρέπει να εξασφαλίζεται η ανθρώπινη παρουσία σε κρίσιμες υπηρεσίες, ειδικά στις ακριτικές νησιωτικές περιοχές, μια και τα σύνορα της χώρας είναι, πρώτα και πάνω από όλα οι άνθρωποί της.