Μίκα Ιατρίδη: «Παρατείνονται οι συμβάσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως επικουρικού προσωπικού, με ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας».


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2020

Με νομοθετική ρύθμιση του αρμόδιου Υπουργού, κ. Βασίλη Κικίλια, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας, έως την 31η Οκτωβρίου 2021. 

Το θέμα με τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού είχε τεθεί πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου και ήταν αντικείμενο και της συζήτησης της Βουλευτού Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στο πλαίσιο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Έτσι, με το άρθρο 20 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας  «Κύρωση της […] Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος µε την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» […] και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.), επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων: 

Δίνεται δυνατότητα παράτασης όλων των ενεργών την 30ή.9.2020 συμβάσεων επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού και νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού και πάσης φύσεως λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για χρονικό διάστημα έως και την 31η.10.2021 κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Το ίδιο ισχύει και για τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ. 

Η Μίκα Ιατρίδη με την ψήφιση του νομοσχεδίου, δήλωσε σχετικά: «Μετά τη συνάντηση μου με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, είχα πει ότι εργαζόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας. Η παράταση των συμβάσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού, σε συνδυασμό με τις νέες προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. ενισχύει τις δομές υγείας των νησιών μας, σε μια δύσκολή συγκυρία για όλους μας».