Το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης του τοπικού τύπου έφερε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.
Ρόδος, 29 Οκτωβρίου 2020

 

Τη στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση του τοπικού τύπου ζήτησε με αναφορά της στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Στέλιο Πέτσα, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Στην αναφορά της, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατέθεσε την επιστολή του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, με την οποία προτείνονται μέτρα στήριξης του τοπικού τύπου.

Μεταξύ αυτών, ζητείται η επ’ αόριστον παράταση της υποχρέωσης των δημόσιων Φορέων να καταχωρούν τις ανακοινώσεις τους στον τοπικό τύπο και να μην λήξει η υποχρέωση αυτή στις 31/12/2020. Επιπλέον, ζητείται να αναθεωρηθεί το υπάρχον πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία του περιφερειακού τύπου με ένα νέο πλαίσιο, πιο σύγχρονο και λειτουργικό.

Ζητείται, ακόμη, να μελετηθεί το ζήτημα της καταβολής του 2% επί του τζίρου του τοπικού τύπου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο επιβαρύνει ιδίως τις μικρότερες και ασθενέστερες εφημερίδες και να προχωρήσει ειδική ρύθμιση των οφειλών στον ΕΔΟΕΑΠ με πρόγραμμα τουλάχιστον 120 δόσεων.

Τέλος, ζητείται η συγκρότηση ενός νέου, σύγχρονου και ενιαίου Μητρώου ενημερωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παντός τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με κριτήρια την απασχόληση, την αναγνωσιμότητα και την ιστορικότητα του κάθε μέσου και οι όποιες πολιτικές σχεδιάζονται να λαμβάνουν υπόψη τους το συγκεκριμένο μητρώο.