Μίκα Ιατρίδη από Κάρπαθο: «Εμείς είμαστε τα σύνορα της Ελλάδας μας!»



 

Ρόδος, 29 Οκτωβρίου 2020

Στην Κάρπαθο βρέθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, το διήμερο 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.

Κατά την παραμονή της στο νησί, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. συναντήθηκε με την Έπαρχο Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, κα Πόπη Νικολαΐδου για θέματα που αφορούν τα δυο νησιά.

Μεταξύ αυτών, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τοπική οικονομία και η ανάγκη για περαιτέρω στήριξη των εποχικών επιχειρήσεων, ο εξορθολογισμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς Κάσο και Κάρπαθο από το λιμάνι του Πειραιά και η αντιμετώπιση του κτιριακού ζητήματος που έχει ανακύψει και επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία στο νησί.

Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Δήμαρχο Καρπάθου, κ. Γιάννη Νισύριο, για ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καρπάθου.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου πέρα από τα Πηγάδια, επισκέφθηκε και το Απέρι, τη Βολάδα, το Όθος, τις Πυλές και την Αρκάσα, όπου είχε εγκάρδιες συναντήσεις με τους συμπατριώτες της.

Με την αναχώρηση της από την Κάρπαθο, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Εμείς είμαστε τα σύνορα της Ελλάδας μας. Είμαστε πάντα κοντά στα ακριτικά νησιά μας και τους συμπατριώτες μας. Τιμήσαμε την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, προσαρμοσμένοι στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά είναι βέβαιο ότι το ηθικό των Καρπάθιων συμπατριωτών μου παραμένει πολύ υψηλό.

Όλοι μαζί, σε συνεργασία με την Έπαρχο και το Δήμαρχο, εργαζόμαστε για την προώθηση των θεμάτων του νησιού και στηρίζουμε την ανάπτυξη του, κάτω από δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες».