Παρέμβαση της Μίκας Ιατρίδη για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

 Ρόδος, 14 Ιανουαρίου 2021

Η Κυβέρνηση με την Επιχείρηση «Ελευθερία» έχει προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών. Το σχέδιο αυτό έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων ηλικίας άνω των 85 ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από συνομιλίες που είχε με συμπολίτες της, επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Ηλία Τσέρκη, και στη συνέχεια επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης στο γεγονός ότι υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, ηλικίας άνω των 85 ετών, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να ληφθεί συγκεκριμένη μέριμνα και να καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός τους.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε σχετικά:

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού σε αυτήν την έκταση και υπό αυτές τις συνθήκες είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στον απαραίτητο σχεδιασμό για τον εμβολιασμό όλων μας.

Μετέφερα στην ηγεσία του Υπουργείου το θέμα με τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα κέντρα εμβολιασμού. Το Υπουργείο μελετά όλες τις δυνατές λύσεις, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες μας».