Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου. 

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση πραγματοποίησε η Μίκα Ιατρίδη, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), κ. Παναγιώτη Εγγλέζο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Αμειβόμενων Οδηγών Ταξί Ρόδου, κ. Παναγιώτη Κοντό και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου, κ. Σάββα Μαλλιαράκη. Αποτέλεσμα της τακτικής επικοινωνίας και συνεργασίας της βουλευτού Δωδεκανήσου με το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία των εργαζομένων ήταν και η μείωση των ενσήμων για την ανεργία από 100 σε 50, ύστερα από παρέμβαση της Μίκας Ιατρίδη στο Υπουργείο Εργασίας, πριν λίγους μήνες.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν εργαζόμενους οι οποίοι, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών, δεν μπορούν να κάνουν χρήση των μέτρων στήριξης που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση. Περαιτέρω, συζητήθηκε και το θέμα των αμειβόμενων οδηγών ταξί σχετικά με την ένταξή τους στα εποχικά επαγγέλματα, ζήτημα που έχει φέρει με αναφορά της στη Βουλή και το αρμόδιο Υπουργείο, η Μίκα Ιατρίδη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε σχετικά:

 «Όπως πάντα, είχα μια πολύ καλή συνεργασία με την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και το Σωματείο Αμειβόμενων Οδηγών Ταξί Ρόδου. Η συνεργασία αυτή, είχε οδηγήσει και στη μείωση των απαραίτητων ενσήμων για την ανεργία από 100 σε 50, πριν λίγο καιρό.

Η πανδημία, όμως, συνεχίζεται και οι επιπτώσεις της είναι πολλές και σημαντικές. Η κυβέρνηση έχει λάβει, μέχρι τώρα, πάνω από 25 ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους.

Συζητήσαμε με το Εργατικό Κέντρο τις λύσεις που προτείνουν για τους εργαζόμενους που, μέχρι τώρα, δεν μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των μέτρων στήριξης και να ενταχθούν και οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί στα εποχικά επαγγέλματα.  

Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δουλεύουμε συστηματικά, είμαστε δίπλα στην κοινωνία και, ως βουλευτές, θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τον παλμό της στην κυβέρνηση και να προωθούμε λύσεις».