Προχωρά ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ζήτημα που άμεσα είχε θέσει η Μίκα Ιατρίδη στο Υπουργείο Υγείας.

 

Προχωρά ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ύστερα από ενημέρωση που είχε η Μίκα Ιατρίδη από το Υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση ακολούθησε την επικοινωνία της βουλευτού Δωδεκανήσου στις 14 Ιανουαρίου, προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και την αντίστοιχη ενημέρωση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Έτσι, στο σχεδιασμό μελετάται και η συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς των κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα, σε συνδυασμό με την άφιξη εμβολίων των οποίων η αποθήκευση είναι πιο εύκολη.

Περαιτέρω, είναι σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των κατοίκων των μικρών νησιών, και ειδικά αυτών κάτω από 1000 κατοίκους, με το Καστελόριζο να είναι το πρώτο νησί στο οποίο θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Η Μίκα Ιατρίδη δήλωσε σχετικά: «Με σχέδιο προχωράμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Παρά τα ζητήματα που παρουσιάζονται, τα νησιά μας είναι στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης «Ελευθερία». Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».