Ενίσχυση της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διπλή μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, πρότεινε με ομιλία της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.




 

Δύο προτάσεις κατέθεσε με ομιλία της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, για ζητήματα που απασχολούν και τα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα, η βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε τα εξής:

Την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με βάση ειδικά κριτήρια.

Να μελετηθεί η καθιέρωση της διπλής μοριοδότησης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά.

Η Μίκα Ιατρίδη έλαβε το λόγο στην ολομέλεια, μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Στην ομιλία της η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τονίζοντας ότι «είναι  ένα Πανεπιστήμιο που τιμά το ρόλο του και είναι απόκτημα για όλα τα ακριτικά νησιά μας, με σημαντικές διακρίσεις και στο εξωτερικό για το ερευνητικό του έργο».

Στο πλαίσιο αυτό, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να ενισχυθεί, αναφέροντας ότι, από τη στιγμή που ήδη υπάρχουν κριτήρια για τη χρηματοδότηση και το κάθε Πανεπιστήμιο έχει το αυτοδιοίκητο να αποφασίσει πως θα τη διαθέσει, τότε μπορούν να τεθούν και κάποια ειδικά κριτήρια, για τα Πανεπιστήμια που βρίσκονται στις ακριτικές περιοχές, που να ενισχύουν τη χρηματοδότηση αυτή.

Στη συνέχεια, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι μόλις τελειώσει η πανδημία και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, θα πρέπει να εξεταστεί η παροχή κινήτρων, πιθανά με τη διπλή μοριοδότηση, σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ώστε να έρχονται στα σχολεία των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκπληρώνει μια από τις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις, και ότι πρόκειται για «ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της παιδείας στον τόπο μας, ένα ακόμα βήμα προς μια Ελλάδα σύγχρονη, ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία πολιτών που θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής μας».