Μίκα Ιατρίδη: «Επιπλέον στήριξη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση».

 


Στις βασικές παρεμβάσεις του Υπουργού Οικονομικών και της Κυβέρνησης αναφέρθηκε η Μίκα Ιατρίδη στο περιθώριο των συνεδριάσεων της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων». Ειδικότερα:

Παρατείνεται μέχρι τις 31/12/2021 η περίοδος αναστολής είσπραξης και παράτασης καταβολής, που είχε δοθεί μέχρι τις 30/4/2021, των βεβαιωμένων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης.

Οι συγκεκριμένες οφειλές, μετά τις 31/12/2021, θα μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5%, με πρώτη δόση στις 31/12/2021.

Αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου για ρυθμισμένες οφειλές για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους, που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους.

Τέλος, για τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, έχει προβλεφθεί ότι θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, και εκλεγμένη Γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών, σημείωσε ότι Κυβέρνηση, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, βρίσκεται δίπλα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, συνεχώς βελτιώνει και επεκτείνει τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και θα συνεχίσει να το κάνει, ώστε με το τέλος της πανδημίας η χώρα να επιστρέψει σε συνθήκες ανάπτυξης.