Η δρομολόγηση πλοίου τύπου Highspeed στη γραμμή Σητείας, Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου, στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.Ρόδος, 10/2/2021

Το ζήτημα της δρομολόγησης πλοίου τύπου Highspeed στη γραμμή Σητείας, Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου, έθεσε σήμερα στη Βουλή, η βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Μίκα Ιατρίδη.

Με αναφορά της προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε την κοινή επιστολή των Δημάρχων της Ηρωικής Νήσου Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου και Σητείας.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι η πρόσφατη δρομολόγηση πλοίου Highspeed, βελτίωσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την Κρήτη. Περαιτέρω, η δρομολόγηση ενός ταχυπλόου πλοίου, κατά την εαρινή και θερινή περίοδο, σε συνδυασμό με την τακτική δρομολόγηση συμβατικού πλοίου, αναβαθμίζει τη γραμμή, τονώνει το τουριστικό ρεύμα και οδηγεί τα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου σε συνθήκες ανάπτυξης και προόδου και στην ενδυνάμωση των σχέσεων τους με την Κρήτη.