Στήριξη του τοπικού και περιφερειακού τύπου με την παράταση δημοσίευσης των διακηρύξεων μέχρι την 1/1/2024, μετά από αναφορά στη Βουλή της Μίκας Ιατρίδη.




Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρατείνεται το καθεστώς της υποχρεωτικής δημοσίευσης περιλήψεων των διακηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό τύπο μέχρι την 1/1/2024, ύστερα από πρόταση της Μίκας Ιατρίδη, μέσω αναφοράς στη Βουλή και τακτικής επικοινωνίας της με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε τα εξής:

«Για το συγκεκριμένο θέμα είχα τακτική επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς, στους οποίους είχα θέσει, μεταξύ άλλων, τις προτάσεις της Ένωσης Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Ελλάδας, ενώ είχα καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση σε αναφορά μου στη Βουλή, τον Οκτώβριο του 2020, παραθέτοντας και τις θέσεις του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, η Κυβέρνηση δείχνει το σταθερό προσανατολισμό της στη διαφάνεια των δημόσιων συμβάσεων και την ταυτόχρονη ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού τύπου, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για όλους μας».