Δρομολογείται για την καλοκαιρινή περίοδο σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο στη γραμμή Σητείας, Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου, μετά και από την αναφορά στη Βουλή της Μίκας Ιατρίδη.

 


Δρομολογείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την καλοκαιρινή περίοδο σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο στη γραμμή Σητείας, Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου, σε συνέχεια και της πρότασης, που είχε καταθέσει μέσω αναφοράς στη Βουλή, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό, προγραμματίζοντας τρία δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 19/4/2021 έως 3/10/2021, με την πρόβλεψη ότι στο ένα εκ των δρομολογίων το πλοίο θα προσεγγίζει στο Διαφάνι.

Με δεδομένο ότι τη δρομολόγηση του ταχύπλοου πλοίου είχε προτείνει και η Μίκα Ιατρίδη με την κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου, και την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης, που δείχνει τη σταθερή δέσμευση της για συνεχή αναβάθμιση της νησιωτικής συγκοινωνίας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίηση της, δηλώνοντας τα εξής:

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, νησιώτης και ο ίδιος, είναι κοντά μας και γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι οι κάτοικοι των νησιών να μετακινούμαστε γρήγορα και με ασφάλεια. Η δρομολόγηση του ταχύπλοου πλοίου θα αναβαθμίσει τη γραμμή και θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Δωδεκανήσου, προωθούμε τα θέματα και τις αντίστοιχες λύσεις τους».