Για την Τέλενδο και την αποκατάσταση των ζημιών στην παραλιακή ζώνη, παρέμβαση Μίκας Ιατρίδη στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

 



Πέμπτη 17 Μαρτίου 2021

Την ανάγκη επισκευής των ζημιών που έχει υποστεί η παραλιακή ζώνη της Τελένδου, έθεσε η Μίκα Ιατρίδη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ύστερα και από ενημέρωση που είχε από τους κατοίκους του νησιού.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου και αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον ενημέρωσε, παραθέτοντας και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, για τα προβλήματα της παραλιακής ζώνης της Τελένδου, σχετικά με την υποχώρηση μέρους της παραλιακής οδού, τις φθορές στις πλακοστρώσεις, την κατάσταση των μικρότερων προβλητών και την έλλειψη επαρκούς φωτισμού.

Συζητήθηκε, ακόμα, η δυνατότητα κατασκευής πλωτής προβλήτας για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, σχετικά με την κατάσταση των μικρότερων προβλητών, που εξυπηρετούν τους ψαράδες, τα καΐκια αλλά και τον ανεφοδιασμό των κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής ήρθε σε επικοινωνία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου, ώστε να προχωρήσουν οι διεργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της παραλιακής ζώνης Τελένδου σε λειτουργική κατάσταση.