Το αίτημα για προσλήψεις στην Πυροσβεστική, μέσω διαγωνισμού με κριτήριο την εντοπιότητα, στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.

 



Να μελετηθεί η δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα με διαγωνισμό με κριτήριο την εντοπιότητα, κατά τα πρότυπα άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής, ζήτησε με αναφορά της στη Βουλή, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Στην αναφορά της, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., κατέθεσε την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου, στην οποία αναφέρονται οι σημαντικές, σύγχρονες, προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο της.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται η συμμετοχή του Σώματος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η φύλαξη δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, η αντιμετώπιση σφοδρών καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερα για τα Δωδεκάνησα, οι προκλήσεις αυτές είναι ακόμα πιο σημαντικές, λόγω και του πολυνησιακού χαρακτήρα της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι οι προσλήψεις μέσω της Σχολής Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας δεν φαίνεται να επαρκούν, προτείνεται η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με έμψυχο δυναμικό και με τη διενέργεια διαγωνισμού, με κριτήριο εντοπιότητας, όπως συμβαίνει και με άλλα Σώματα Ασφαλείας.

Κατά αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται και στην επιστολή της Ένωσης «με τις προσλήψεις αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν κατά τόπους ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενισχύοντας την πυρασφάλεια στην περιφέρειά μας, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες που απορρέουν από τις επιπλέον αρμοδιότητες της Γ.Γ.Π.Π..».