Λύση για το επίδομα ανεργίας εποχικών υπαλλήλων και την ενίσχυση των αμειβόμενων οδηγών ταξί, με πρωτοβουλία της Μίκας Ιατρίδη.


 

Τηλεδιάσκεψη σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους εποχικούς υπαλλήλους καταστημάτων αφορολόγητων ειδών και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων εντός αεροδρομίων, λιμένων και τελωνειακών σταθμών, καθώς και για το ζήτημα της εποχικότητας και την ενίσχυση των αμειβόμενων οδηγών ταξί στις τουριστικές περιοχές, πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν  ο Προέδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπεύθυνος Τύπου ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος, ο Πρόεδρος των Αμειβόμενων Οδηγών Ταξί Ρόδου, Παναγιώτης Κοντός και ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΚΑΕ, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ιαλυσού, Στεφανία Στάγκα και η εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου «Η Ένωση», Τάνια Γουργιώτη.

Στην αρχή της τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, συνεχάρη τη Μίκα Ιατρίδη για την πρωτοβουλία της και την προώθηση της τροπολογίας για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων και του ζητήματος με την εποχικότητα και την ενίσχυση των αμειβόμενων οδηγών ταξί στις τουριστικές περιοχές.

Στις παρεμβάσεις τους, όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, λόγω της πανδημίας, και σημείωσαν ότι πολλά από τα ζητήματα που έχουν τεθεί, έχουν βρει λύση. Παρόλα αυτά, επειδή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, επισήμαναν ότι υπάρχουν και οι ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως αυτές που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, για τις οποίες πρέπει να δοθεί λύση.

Στη δική της παρέμβαση, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στους εργαζόμενους, σημείωσε ότι και για τα δυο ζητήματα θα δοθεί η κατάλληλη λύση, η οποία και θα εξειδικευθεί άμεσα, με δεδομένο ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του σχεδίου τροπολογίας που έστειλε στο Υπουργείο Εργασίας, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μίκα Ιατρίδη και η οποία αφορούσε τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς υπαλλήλους.