Την άμεση λειτουργία μέρους των πράξεων και υπηρεσιών του Κτηματολογίου Ρόδου, ως την μετεγκατάσταση του, ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.


 

Ρόδος, 25 Μαΐου 2021

Στην ανάγκη της άμεσης λειτουργίας μέρους των πράξεων και υπηρεσιών του Κτηματολογίου Ρόδου, μέχρι την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του, αναφέρθηκε η Μίκα Ιατρίδη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο κτήριο του Κτηματολογίου, στο Δικαστικό Μέγαρο, στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου και στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δήμο Ρόδου.  

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην τοπική οικονομία, λόγω της αναστολής της λειτουργίας του Κτηματολογίου, μεταξύ αυτών ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για τη χορήγηση και εκταμίευση  δανείων, δεν συντάσσονται συμβόλαια μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας, δεν υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης επιδοτήσεων, δεν είναι δυνατόν να εκδοθούν άδειες οικοδομής και δεν μπορούν να υποβληθούν αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών.

Με δεδομένο ότι είναι επιτακτική ανάγκη το Κτηματολόγιο να λειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επισήμανε ότι θα μπορούσε μέρος των λειτουργιών και υπηρεσιών του Κτηματολογίου να ξεκινήσει άμεσα και παράλληλα με τη διαδικασία μετεγκατάστασης του. Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου για να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι υπηρεσίες να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές.