Μίκα Ιατρίδη: «Ύψιστη έκφραση Δημοκρατίας η ψήφος των Αποδήμων στις εκλογές».

 



Για την σημασία της ψήφου των αποδήμων στη δημοκρατία μας και την άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αφού έκανε αναφορά στις παροικίες των Δωδεκανησίων ανά τον κόσμο, και στο ρόλο που διαδραμάτισαν και στην ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, τόνισε ότι «με τους απόδημους Έλληνες οι δεσμοί μας, είναι δεσμοί αίματος. Είναι οικογενειακοί δεσμοί, είναι εθνικοί δεσμοί! Και είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού».

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Δωδεκανήσου στήριξε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών τονίζοντας ότι υπάρχει μόνο μια πράξη ουσίας, μια πράξη δημοκρατίας:

«Κανένας περιορισμός και ισότιμη εκτίμηση της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα».

Η Μίκα Ιατρίδη κάλεσε ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τις λεκτικές ακροβασίες, και άλλα να λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό και να ψηφίσει έντιμα και ειλικρινά την άρση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου ολοκλήρωσε την ομιλία της τονίζοντας:

«Πιστεύω ότι οφείλουμε στους απόδημους Έλληνες την παροχή των δυνατοτήτων για να ψηφίζουν. Η αγάπη τους για την Ελλάδα, για την Πατρίδα είναι δεδομένη! Η δυναμική τους είναι σημαντική, ειδικά σε ένα πλαίσιο διεθνών σχέσεων που κάθε ικμάδα δύναμης του Ελληνισμού είναι απαραίτητη. Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει μια σημαντική ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι κοντά στους απόδημους, είναι κοντά στον Ελληνισμό της διασποράς και να στηρίξει και αυτή τις προτεινόμενες αλλαγές. Είναι μια ευκαιρία για να δείξουμε σε όλον τον κόσμο, τη συνοχή μας, την εθνική μας ομοψυχία και την αποοφασιστικότητα μας».