Μίκα Ιατρίδη: «Το σχέδιο Γαλάζια Ελευθερία του Υπουργείου Υγείας, μονόδρομος για την πραγματική ελευθερία μας».

Ρόδος, 11 Ιουνίου 2021

Παρούσα στην υποδοχή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και στην σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς η Βουλευτής της ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αλλά και της επίσκεψης του Υπουργού στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου, το κλειστό Γήπεδο της Καλλιθέας, τονίσθηκε και δια στόματος Υπουργού η σημασία του πλήρους εμβολιασμού του πληθυσμού των νησιών μας.

Περαιτέρω, στη σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επανέλαβε τις προτάσεις της για τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τους γιατρούς και τις οικογένειες τους που επιλέγουν να υπηρετήσουν στα νησιά μας, αλλά και για όσους γιατρούς ήδη υπηρετούν σε αυτά. 

Τις προτάσεις αυτές η Μίκα Ιατρίδη είχε θέσει ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 σε συναντήσεις της τόσο με τον Υπουργό Υγείας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, ενώ είχε αναφερθεί και σε ομιλίες της στη Βουλή  στην Επιτροπή Περιφερειών και την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.  

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το Υπουργείο έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη θέσπιση κινήτρων, σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Το σχέδιο Γαλάζια Ελευθερία του Υπουργείου Υγείας είναι μονόδρομος για την πραγματική ελευθερία μας.

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, δείχνει, επιπλέον, τη σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη συνολική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τα νησιά μας.  Ένα από τα διαχρονικά ζητήματα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους γιατρούς να έρθουν να υπηρετήσουν στη νησιωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα και οι προκηρύξεις θέσεων από το Υπουργείο να μην καλύπτονται.  

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Υπουργείο Υγείας θα προωθήσει με νομοθετική ρύθμιση τη θέσπιση ειδικών, οικονομικών, φορολογικών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών κινήτρων, μια και το ζήτημα αυτό το είχα θέσει στο Υπουργείο.  

Με τη θέσπιση των κινήτρων αναμένεται να διευκολυνθεί η πλήρωση των κενών θέσεων στις δομές υγείας των νησιών μας και, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της «Γαλάζιας Ελευθερίας» οι νησιώτες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και σε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας».