Υλοποιείται το αίτημά μου για κατ’ οίκον εμβολιασμούς και ενισχύεται η διενέργεια τεστ για τους επισκέπτες των νησιών μας.





Ρόδος, 29 Ιουνίου 2021

Το Υπουργείο Υγείας περνά στην υλοποίηση της πρότασης της Μίκας Ιατρίδη για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό  των ευπαθών ομάδων που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν. Η πρόταση είχε κατατεθεί από τη Βουλευτή Δωδεκανήσου, σε συνεννόηση με τον  Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Ηλία Τσέρκη τον Ιανουάριο, σε επικοινωνία της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.  

Περαιτέρω, το Υπουργείο Υγείας προχωρά και στην ενίσχυση της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19 (rapid test ή PCR) προσθέτοντας στους φορείς διενέργειας και τους ιδιώτες γιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτικό προσωπικό ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, καθώς και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές. Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιείται το αίτημα πολλών δημάρχων των ακριτικών νησιών μας για την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των τουριστών σε διαγνωστικούς ελέγχους, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στη ροή των επισκεπτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και από τρίτες χώρες.  

Με την κατάθεση της τροπολογίας 963-157 από το Υπουργείο Υγείας, στην οποία προβλέπονται τα παραπάνω, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:  

 «Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που το Υπουργείο Υγείας υιοθέτησε τις προτάσεις μου. Με την τροπολογία, το Υπουργείο υλοποιεί, μεταξύ άλλων, τον εμβολιασμό κατ’ οίκον για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και καθιστά πιο εύκολη την πρόσβαση σε διαγνωστικά τεστ για τους επισκέπτες των νησιών μας, κάτι απολύτως απαραίτητο για την ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου. Προχωρούμε με συνεννόηση, συνεργασία και ενιαίο συντονισμό για να παραμείνουμε δυνατοί, υγιείς και να στηρίξουμε τον τουρισμό μας, το στυλοβάτη της οικονομίας μας».