Μίκα Ιατρίδη: Από την Αστυπάλαια το πρώτο μήνυμα πράσινης οικονομίας και βιωσιμότητας.

 Στην Αστυπάλαια για την παρουσίαση της πρώτης φάσης του έργου «Smart & sustainable island” βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη και υποδέχθηκε μαζί με τις τοπικές αρχές του νησιού τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσίασε στους κατοίκους του νησιού το σχέδιο, τα προνόμια και τα οφέλη που θα έχει η στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη του τόπου τους.

 Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέματα που απασχολούν τα Δωδεκάνησα, όπως, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των δασικών χαρτών και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενώ περιόδευσαν μαζί και μίλησαν με τους κατοίκους του νησιού.

 Περαιτέρω, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. είχε και σύντομη συνάντηση με το Δήμαρχο, Νίκο Κομηνέα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μπάμπη Νικολάκη με τους οποίους συζήτησε για τα θέματα πρώτης προτεραιότητας του νησιού, την τουριστική περίοδο που άνοιξε, την επιτυχή έκβαση των εμβολιασμών που αγγίζει το 70% και φυσικά τα θέματα που προκάλεσε η πανδημία στην τοπική οικονομία και τα μέτρα στήριξης που είναι σημαντικά εκ μέρους της κυβέρνησης.

 Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Αστυπάλαια η Μίκα Ιατρίδη δήλωσε:  

 «Η παρουσία στην Αστυπάλαια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει, για μια ακόμα φορά, την σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για την ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.  

Η επιλογή μιας εκ των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο να επενδύσει στην Αστυπάλαια είναι η καλύτερη απόδειξη εξωστρέφειας της χώρας μας, η καλύτερη απόδειξη ότι τα νησιά μας μπορούν να κοιτούν κατάματα το μέλλον.  

Η πεταλούδα του Αιγαίου, η Αστυπάλαια, ανοίγει τα φτερά της για τη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη, έναν μονόδρομο του μέλλοντος. Συνεχίζουμε να έχουμε τα νησιά και τους κατοίκους στο επίκεντρο της πολιτικής μας, εργαζόμαστε για την ευημερία τους και, όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, προωθούμε την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».