Μίκα Ιατρίδη: «Το εργασιακό νομοσχέδιο βάζει τέλος στη βία και την παρενόχληση στους χώρους εργασίας».

 

Ρόδος, 16 Ιουνίου 2021

Στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας μίλησε σήμερα η Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας θεσπίζει τη δημιουργία ενός τοίχους προστασίας του φύλου και καταπολέμησης της βίας και της παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, η αναπληρώτρια γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. τόνισε ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις αρχές και τις αξίες του σεβασμού της ισότητας και του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία μας, με τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο νομοσχέδιο για την εργασία, διευρύνει την υφιστάμενη προστασία που αντιμετωπίζει την παρενόχληση ως μορφή διάκρισης και προσθέτει τη βία στις συμπεριφορές που τιμωρούνται».  

Με αυτόν τον τρόπο, ανέφερε η Μίκα Ιατρίδη, όλοι οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, νιώθουν πιο ασφαλείς, πιο δυνατοί και πιο θωρακισμένοι μια και η κοινωνία μας έχει ανάγκη να νιώσει πως το κράτος δικαίου είναι εκεί προληπτικά και όχι μόνο θεραπευτικά, ενώ δημιουργείται ένα πλαίσιο λειτουργίας που ενισχύει τη θέση της γυναίκας, που κατά κύριο λόγο είναι η θιγόμενη στο εργασιακό της περιβάλλον λόγω αναχρονιστικών αντιλήψεων και στερεοτύπων που έπρεπε να είχαν εξαλειφθεί χτες και δεν έχουν χώρο στην Ελλάδα του 2021.  

Στην ομιλία της η Μίκα Ιατρίδη ανάφερε ακόμα ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και στήριξης των εργαζομένων, ενώ σημείωσε ότι η αντιπολίτευση αναλώθηκε σε ένα κρεσέντο παραποίησης των διατάξεων του νομοσχεδίου και μια συνεχή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.  

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι «η παράταξή μας, η κυβέρνηση μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι εμείς, είμαστε με το βλέμμα σταθερά προσανατολισμένο στο μέλλον. Υιοθετούμε και εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες και βέλτιστες πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, στηρίζουμε τη δημιουργία, την καινοτομία, την ασφάλεια και την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Και το κυριότερο, τα δυο αυτά χρόνια τιμάμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, όπως έχουμε κάνει και με τα προηγούμενα νομοσχέδια μας, όπως κάνουμε και με το παρόν νομοσχέδιο».