Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και περαιτέρω ενίσχυση επιχειρήσεων & εργαζομένων, τα ζητήματα που έθεσε η Μίκα Ιατρίδη στον Υπουργό Οικονομικών.

 Σειρά ζητημάτων που αφορούν τα νησιά και τους κατοίκους έθεσε η Μίκα Ιατρίδη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στη Ρόδο.

Πρώτο θέμα, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Ν.Δ. επισήμανε ότι με την πράξη αυτή θα αποκατασταθεί μια πολύ μεγάλη αδικία και μια ολέθρια απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα δοθεί ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση σε όλα τα Δωδεκάνησα, ειδικά μετά και τις επιπτώσεις από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να μελετηθεί η δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, με τη θέσπιση κριτηρίου τη μείωση του τζίρου σε κάθε υποκατάστημα αντί του συνολικού τζίρου σε ένα μοναδικό Α.Φ.Μ. και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας να καλυφθούν και οι περιπτώσεις εποχικών εργαζόμενων που δεν έχουν ενταχθεί, μέχρι στιγμής, σε μέτρα στήριξης.

Τέλος, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στην ανάγκη επίλυσης ορισμένων από τις δυστοκίες που παρατηρούνται στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2».

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Η επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στη Ρόδο, δείχνει ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα τα νησιά μας.

Έχει γίνει ένας πραγματικός αγώνας στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων όλο αυτό το διάστημα και ο Υπουργός Οικονομικών είχε την ευκαιρία να συζητήσει και αναπόφευκτες δυσκολίες που έχουν παρατηρηθεί.

Έθεσα μια σειρά ζητημάτων, με πρώτο και κύριο την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, πράξη που θα μας δώσει την απαραίτητα ώθηση που χρειάζονται τα νησιά μας.

Συνεχίζουμε, ώστε να βγούμε όλοι από αυτήν την κατάσταση πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί!»