Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", ενίσχυση αθλητικών σωματείων τα θέματα της συνάντησης Μίκας Ιατρίδη και Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

 

Την πορεία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με το οποίο η Κυβέρνηση έχει ήδη ενισχύσει με χρηματοδοτήσεις σημαντικά έργα υποδομής των Δήμων της Δωδεκανήσου, συζήτησε η Μίκα Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ζήτησε και την ένταξη έργων των Δήμων των μικρότερων νησιών της Δωδεκανήσου, όπως η Λέρος, η Κάλυμνος με την Τέλενδο και την Ψέριμο, αλλά και έργων μεγαλύτερων Δήμων, όπως αυτός της Ρόδου.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι τα ακριτικά νησιά είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης και ότι σύντομα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα νέα έργα των Δήμων τους.

Στη συνέχεια η βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε από τον κ. Πέτσα να δοθεί ένας ακόμη χρόνος παράτασης στη δυνατότητα να ενισχύονται τα αθλητικά σωματεία από τους ΟΤΑ, για την κάλυψη των εξόδων των οδοιπορικών τους, όπως είχε προβλεφθεί με το άρθρο 66 του Ν.4735, αίτημα για το οποίο ο αρμόδιος Αν. Υπουργός είπε ότι είναι θετικός.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των Δήμων των ακριτικών νησιών μας.

Είχα μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τον κ. Πέτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για την ένταξη των προτεινόμενων από τους Δήμους έργων, τόσο στα μικρά όσο και τα μεγαλύτερα νησιά μας.

Τέλος, στο ζήτημα της παράτασης της ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων από τους ΟΤΑ, υπήρξε θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο, μια πολύ θετική εξέλιξη και για τα αθλητικά σωματεία των Δωδεκανήσων, για τα οποία το κόστος των οδοιπορικών είναι πολύ υψηλό, λόγω της εδαφικής ασυνέχειας της περιοχής μας.

Με συνεργασία και συνεννόηση, εργαζόμαστε για τα νησιά μας».