Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.

 




Το ζήτημα της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου και την ενδεχόμενη μετατροπή του σε Αποκεντρωμένο Τμήμα, όπως έχει συμβεί και σε άλλα νησιά, ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, στην οποία αναφέρει ότι λόγω της εδαφικής ασυνέχειας, της νησιωτικότητας αλλά και της έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας, είναι απαραίτητη η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του γραφείου, ώστε να μην χρειάζεται οι κάτοικοι της Καρπάθου να μεταβαίνουν στη Ρόδο για τις υποθέσεις τους, γεγονός που συνεπάγεται και αυξημένο κόστος μετακίνησης και, πολλές φορές, και διαμονής.

Στην αναφορά της, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατέθεσε και την επιστολή του Δημάρχου Καρπάθου, Γιάννη Νισύριου, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι αν και με την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας από τον ΕΦΚΑ έχει βελτιωθεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες, στις περιπτώσεις που χρειάζεται η υπογραφή Προϊσταμένου, τότε είναι απαραίτητη η μετακίνηση στη Ρόδο, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου.