Προτάσεις για σχολικούς νοσηλευτές και ειδικά κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, κατέθεσε με ομιλία της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.





Ρόδος,  28 Ιουλίου 2021

Τις προτάσεις της για την ενίσχυση των σχολείων με σχολικούς νοσηλευτές και τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, κατέθεσε με ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ομιλία της η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε, αρχικά, στις νέες προσλήψεις 11.700 εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι «καμία εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει με ομαλό τρόπο, αν δεν υπάρχει ικανός αριθμός εκπαιδευτικών για την υποστήριξή της» και ότι «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει πράξη, σε μόλις δυο χρόνια, και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊού, τη δέσμευσή της για ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση της παιδείας στη χώρα μας».

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στις προτάσεις της για τους σχολικούς νοσηλευτές, προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει στο Υπουργείο.

Έτσι, η Μίκα Ιατρίδη πρότεινε η κάλυψη των αναγκών σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό να γίνεται μέσω ειδικής πρόσκλησης, με τις οποίες θα προκηρύσσονται θέσεις σε συγκεκριμένα σχολεία για συγκεκριμένα παιδιά, ώστε ο κάθε αναπληρωτής να δηλώνει απευθείας σχολείο προτίμησης, ενώ, με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί η δυνατότητα  και στους απόφοιτους από τα Δημόσια ΙΕΚ Νοσηλευτικής (της Ρόδου ή άλλων Νοσοκομείων), να μπορούν να αναλάβουν ρόλο σχολικού νοσηλευτή, στην περίπτωση που δεν βρίσκονται διαθέσιμοι Νοσηλευτές ΠΕ25 από ΑΕΙ ή από ΤΕΙ.

Τέλος, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στην ανάγκη να μελετηθεί η δυνατότητα για τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που έρχονται να υπηρετήσουν στη νησιωτική Ελλάδα.