Μίκα Ιατρίδη: «82.500 ευρώ για την ανακατασκευή της αποβάθρας στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου, στην τελική ευθεία και ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του αλιευτικού καταφυγίου στο Φοινίκι Καρπάθου».




Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χρηματοδοτείται με 82.500 ευρώ η εκτέλεση του έργου «Ανακατασκευή επιστρώσεων – ανωδομών αποβάθρας λιμένα Πηγαδίων Καρπάθου».

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης της βουλευτού Δωδεκανήσου και αναπληρώτριας Γενική Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μίκας Ιατρίδη, με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη  στα μέσα Ιουλίου και τη συνεχή επικοινωνία της με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Περαιτέρω, σε συνεργασία και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, βρίσκεται στην τελική ευθεία και ο καθορισμός ορίων εξομοιούμενης  χερσαίας ζώνης με ζώνη λιμένα του Αλιευτικού Καταφυγίου Φοινίκι στη θέση Δ.Κ.Φοινίκι Κάρπαθος.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, έχουμε πάντα μια πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία.

Η έγκριση της εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου για το λιμάνι στα Πηγάδια θα βελτιώσει τις λιμενικές υποδομές και, συνακόλουθα την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Καρπάθου. Περαιτέρω, βρίσκεται και στο τελικό στάδιο ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης στο αλιευτικό καταφύγιο στο Φοινίκι.

Με συνέπεια και συνεργασία με όλους τους φορείς προχωράμε σε λύσεις για τα νησιά μας».