Συνεργασία Μίκας Ιατρίδη με την επιτροπή των εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 4000 στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας.


 

Ρόδος, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Με την επιτροπή των εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 4000 στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας είχε τηλεδιάσκεψη η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη στα πλαίσια της αρμοδιότητας της ως Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, εκπροσωπεί περίπου 4000 εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το 2016, και έκτοτε, λόγω και των ειδικών συνθηκών, συνεχίζουν και απασχολούνται με διαδοχικές ανανεώσεις της σύμβασης, μέχρι και σήμερα.

Οι εργαζόμενοι  του προγράμματος καλύπτουν 100 ειδικότητες Υγειονομικών και Διοικητικών–πλην ιατρών, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και κλάδων και καλύπτουν το συνολικό φάσμα των Δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλη την Ελλάδα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν το αίτημα της επιτροπής να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με τη Μίκα Ιατρίδη να επισημαίνει ότι η προσφορά των εργαζόμενων του ειδικού προγράμματος στην υγεία υπήρξε καθοριστική, ειδικά εν μέσω πανδημίας, και ότι, ως Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. θα διαβιβάσει το αίτημα στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και θα έχει και συνάντηση μαζί του για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.