Η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ Καλύμνου στη Βουλή και το Υπουργείο Παιδείας από τη Μίκα Ιατρίδη.



 

Ρόδος, 25 Νοεμβρίου 2021

Την πρόταση για την ίδρυση στην Κάλυμνο εσπερινού ΕΠΑΛ κατέθεσε με αναφορά της στη Βουλή και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, βασιζόμενη σε επιστολή του Έπαρχου Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, επισημαίνει ότι η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ θα δώσει νέα κίνητρα για ενήλικους μαθητές, οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες, να εγγραφούν στο εσπερινό ΕΠΑΛ και να έχουν, έτσι, την ευκαιρία να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό τους επίπεδο και να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για μια ακόμα καλύτερη και προσοδοφόρα επαγγελματική καριέρα.

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη επισημαίνει ότι η νέα δομή μπορεί να στεγαστεί άμεσα στην υπάρχουσα κτιριακή δομή του ημερήσιου ΕΠΑΛ, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον δαπάνες για κτιριακές ή υλικοτεχνικές υποδομές. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η βουλευτής Δωδεκανήσου, η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ μπορεί να δώσει νέες προοπτικές για τους νέους και τις νέες της Καλύμνου και να δώσει στο μέλλον ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.