Μίκα Ιατρίδη: «Με τον Προϋπολογισμό του 2022 η Ελλάδα κοιτάει μπροστά, τα νησιά μας κοιτάνε μπροστά!»


 

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2021

«Με τον Προϋπολογισμό του 2022 η Ελλάδα κοιτάει μπροστά, τα νησιά μας κοιτάνε μπροστά και έτσι, μπορούμε να βαδίσουμε σε έναν δρόμο με ανάπτυξη και καλύτερη ζωή για όλες και όλους» επισήμανε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2022.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. τόνισε ότι η Κυβέρνηση, μέσα σε ένα δύσκολο κλίμα, εν μέσω πανδημίας και κρίσης στην ενέργεια, έχει καταφέρει να κρατήσει όρθια την κοινωνία και την οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις κρίσιμες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, όπως, μεταξύ άλλων, την επέκταση ως το τέλος του 2022 της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τη μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα και τη μείωση του ποσού επιστροφής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε ακόμη στην επέκταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους, τις θεατρικές παραστάσεις, τις συναυλίες και στο τουριστικό πακέτο έως τον Ιούνιο του 2022, την επέκταση του προγράμματος «Γέφυρα» για την επιδότηση δόσεων δανείων νοικοκυριών και την επέκταση του προγράμματος «Συνεργασία».

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη έχουν γίνει χωρίς την επιβολή νέων φόρων, χωρίς κανένα νέο μέτρο λιτότητας, όχι μόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε την Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, στην ομιλία της χαιρέτισε ακόμα την επιτυχία του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο με σοβαρότητα, αξιόπιστη επιχειρηματολογία και διαπραγμάτευση πέτυχε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κατοχυρώσει σε μόνιμη βάση το δικαίωμα της χώρας μας να έχει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά μας.

Το γεγονός αυτό, επισήμανε η Μίκα Ιατρίδη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει σε προτεραιότητα τη Νησιωτικότητα. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύεται και από την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών και τις άγονες γραμμές, με πολυετείς συμβάσεις και με ποσό που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ, την κατασκευή και επισκευή των λιμενικών υποδομών των νησιών, τις επενδύσεις πράσινης μετάβασης σε Αστυπάλαια και Χάλκη, την χρηματοδότηση σημαντικών υποδομών, όπως έγινε πρόσφατα, για τη Ρόδο, τους Λειψούς, την Τήλο, τη Σύμη, τη Νίσυρο, την Πάτμο και το Καστελόριζο και τη χρηματοδότηση υποδομών που θα ακολουθήσει και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Τέλος, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στην άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την ισότητα μεταξύ των φύλων, με την αύξηση του προϋπολογισμού για το θέμα αυτό με 14 εκατομμύρια ευρώ, για την στήριξη των εργαζόμενων μητέρων, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις τομεακές πολιτικές.