Η δημιουργία Τμήματος Ένταξης για το Γυμνάσιο Κάσου στη Βουλή και το Υπουργείο Παιδείας από τη Μίκα Ιατρίδη.

 
Την πρόταση για τη δημιουργία Τμήματος Ένταξης στο Γυμνάσιο της Κάσου κατέθεσε με αναφορά της στη Βουλή και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μίκα Ιατρίδη.

 Η βουλευτής Δωδεκανήσου, ανταποκρίθηκε άμεσα στην κοινή επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λ.Τ. Κάσου, Γονέων και Κηδεμόνων του Εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων Κάσου και Διδασκόντων του Γυμνασίου και Λ.Τ. Κάσου, στην οποία παρατίθενται και οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η δημιουργία Τμήματος Ένταξης στην Κάσο.

 Ειδικότερα, επισημαίνει στην αναφορά της η Μίκα Ιατρίδη, η δημιουργία Τμήματος Ένταξης είναι απαραίτητη στην Κάσο, με δεδομένο ότι υπάρχουν μαθητές στο νησί με μαθησιακές δυσκολίες οι οποίοι χρειάζονται και στο γυμνάσιο την ειδική αντιμετώπιση και ειδική στήριξη που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 Περαιτέρω, σημειώνεται στην αναφορά, οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών, πολύ περισσότερο όταν νησιά όπως η Κάσος βρίσκονται σε δυσπρόσιτες γεωγραφικές θέσεις, γεγονός που καθιστά οικονομικά δαπανηρή την οποιαδήποτε μετακίνηση σε μεγαλύτερο νησί.

 Για τους παραπάνω λόγους, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία Τμήματος Ένταξης στο Γυμνάσιο της Κάσου.