Η Κυβέρνηση συνεχίζει και χρηματοδοτεί τις υποδομές και την ανάπτυξη των μικρών νησιών μας. Πολύ σημαντικά τα έργα για την Κάλυμνο.

 


«Με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Πέτσα, έχουμε πάντα μια πολύ καλή συνεργασία. Με συστηματική δουλειά, τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Δήμων και τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιών μας, έχουμε ορατά αποτελέσματα», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα σχετικά με τις νέες χρηματοδοτήσεις των Δήμων της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, χρηματοδοτούνται ο Δήμος Αστυπάλαιας για έργα οδοποιίας με ποσό 3.377.092 ευρώ, ο Δήμος Λειψών για σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης με ποσό 1.718.756 ευρώ, ο Δήμος Καλύμνου για εγκατάσταση τριών μονάδων αφαλάτωσης στα Σκάλια, τη Τέλενδο και την Ψέριμο με ποσό 1.122.000 ευρώ και ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου για το δίκτυο ύδρευσης με ποσό 1.486.400 ευρώ.

Για τις αφαλατώσεις της Καλύμνου, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., είχε την ευκαιρία να θέσει το θέμα, μεταξύ άλλων, στον κ. Πέτσα σε συνάντηση εργασίας τους, ήδη από τις 20 Ιουλίου και αμέσως μετά την επίσκεψή της, τότε, στο νησί.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε:

«Η Κυβέρνηση μας είναι σταθερά δίπλα στους Δήμους των νησιών μας και χρηματοδοτεί με αμείωτο ρυθμό σημαντικές υποδομές για την ανάπτυξή τους.

Συνεχίζουμε, με περισσότερη όρεξη, συνεργασία και πρόγραμμα για τη διαρκή βελτίωση της ζωής των νησιωτών».