Η χρηματοδότηση του νέου νοσοκομείου Κω και η δημιουργία δομής αιμοκάθαρσης, καθώς και η ενίσχυση των δομών όλων των νησιών, στη συνάντηση της Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Υγείας και την Ένωση Ξενοδόχων Κω.
 Για τα θέματα υγείας στα Δωδεκάνησα, είχε συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης, 13/4/2022, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, στην οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ζητήσει την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου της Ρόδου, της Καλύμνου, της Καρπάθου, της Λέρου και των δομών υγείας στα μικρότερα νησιά του νομού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του ΙΤΕΠ, Κωνσταντίνα Σβύνου, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης και Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Ν.Δ., Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε, Μηνάς Χατζημιχαήλ, όπου τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης του Νοσοκομείου της Κω με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με την Μίκα Ιατρίδη να ενημερώνει τον Υπουργό και για τη θεματολογία της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για τα ζητήματα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του νέου νοσοκομείου του νησιού.

Επιπλέον, τέθηκε και η πρόταση από το Προεδρείο της Ένωσης για τη δημιουργία δομής αιμοκάθαρσης στη Κω, η οποία, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να υποστηρίξει, εκτός από τους νησιώτες, και τους επισκέπτες-τουρίστες του νησιού που χρειάζονται την αντίστοιχη φροντίδα.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η στόχευση της Κυβέρνησης είναι πάντα η καλυτέρευση των συνθηκών υγείας σε όλα τα νησιά και ότι μελετώνται όλες οι προτάσεις.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, και προτού συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Όπως πάντα, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας. Στόχος είναι η ενίσχυση των δομών υγείας σε όλα τα νησιά μας.

Με τη συνδρομή του Προεδρείου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νησιωτών και των επισκεπτών του τόπου μας και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας».