Η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στην Κω στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.


 

Ρόδος, 13 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

Η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στην Κω στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.

 Η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα συμπολιτών της από την Κω, και βασιζόμενη σε αντίστοιχη επιστολή του Δήμου Κω,  κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, με την οποία προτείνει προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στο νησί.

Στην αναφορά της, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επισημαίνει ότι η δημιουργία μουσικού σχολείου στην Κω είναι απαραίτητη, με δεδομένο ότι το νησί είναι δεύτερο σε πληθυσμό μετά τη Ρόδο, με περίπου 33.388 κατοίκους, «που χαρακτηρίζονται από την αγάπη τους για τη μουσική και το χορό και με πολλούς ταλαντούχους οργανοπαίχτες που «διαφυλάττουν» την ελληνική μουσική παράδοση».

 Περαιτέρω, σημειώνει η Μίκα Ιατρίδη, η Κως έχει περίπου 7.000 μαθητές, γεγονός που επιτρέπει την ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου, ενώ ο Δήμος Κω έχει εξασφαλίσει τόσο το κτίριο λειτουργίας του – το πρώην δημοτικό σχολείο Κεφάλου – καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του. Η ίδρυση και η λειτουργία του μουσικού σχολείου, τονίζει η βουλευτής Δωδεκανήσου θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο νησί.